Mobile Fleet

Ολοκληρωμένη Λύση Τηλεματικής

Λαμβάνει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει με φιλικό τρόπο όλες εκείνες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τον έλεγχο από απόσταση και τη διαχείριση οχημάτων.

Συσκευές Τηλεματικής

Δεδομένα CANBus

Δεδομένα OBDII [plug and play]

Τί είναι το Mobile Fleet;

Διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληθώρα πληροφοριών για τη βελτιστοποίηση και τη διαχείριση του στόλου, του οχήματος, του μηχανοκίνητου εργαλείου και του ανθρώπινου δυναμικού.

Οποιαδήποτε ανάγκη και αν έχετε, σε οποιοδήποτε κλάδο επιχειρήσεων και αν ανήκετε και οποιοδήποτε και αν είναι το μέγεθος του στόλου σας (τώρα ή στο μέλλον), η γκάμα των λύσεων που παρέχουμε μπορεί να σας καλύψει.

Έχοντας άμεσο έλεγχο και διαχείριση θεμάτων όπως η τοποθεσία, οι διαδρομές οχήματος, τα σημεία ενδιαφέροντος, η κατανάλωση καυσίμου, ο χρόνος εργασίας, το πρόγραμμα συντήρησης, η συμπεριφορά του οδηγού, η δραστηριότητα των αισθητήρων, αποκτάτε τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας, μειώνοντας παράλληλα τον καθημερινό απαιτούμενο χρόνο διαχείρισης.

Τεχνολογίες & Συστήματα

Το Σύστημα Mobile Fleet βασίζεται στο συνδυασμό των παρακάτω τεχνολογιών και συστημάτων:

GIS – Geographic Information System

Σύστημα για τη γραφική απεικόνιση των οχημάτων πάνω σε ψηφιακά υπόβαθρα

GPRS/3G/4G/5G – General Packet Radio Service

Τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης δεδομένων που διατίθεται από οποιοδήποτε πάροχο κινητής τηλεφωνίας

GPS – Global Positioning System

Τεχνολογία δορυφορικού εντοπισμού

texnologia sistimatos

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας;

Κέντρο Ελέγχου & λήψης σημάτων (GPS Servers)

Το κέντρο ελέγχου έχει την ευθύνη της αδιάλειπτης επικοινωνίας με τα οχήματα, ώστε να συλλέγονται οι πληροφορίες που αποστέλλονται, μέσω GPRS, από τις τηλεματικές μονάδες.

Αυτό είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία και ταξινόμηση όλων των πληροφοριών που λαμβάνονται και αναλαμβάνει την αποθήκευση των στοιχείων σε Βάση Δεδομένων.

Μονάδες Τηλεματικής

Οι τηλεματικές μονάδες είναι συσκευές μικρών διαστάσεων που εγκαθίστανται με εύκολο τρόπο στα οχήματα, επικοινωνούν με το Κέντρο Ελέγχου και παρέχουν τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Συστήματος.

GPS – Δορυφορικός Εντοπισμός Οχήματος

Το ενσωματωμένο σε αυτές GPS σύστημα, λαμβάνοντας σήματα από τουλάχιστον 4 δορυφόρους, προσδιορίζει τη θέση του οχήματος, την ταχύτητα και τη κατεύθυνση κίνησης του. Τα στοιχεία διαβιβάζονται μέσω της τεχνολογίας GPRS, στο Κέντρο Ελέγχου, προκειμένου να υποστούν την ανάλογη επεξεργασία που θα κάνει δυνατή την χρήση τους στο Mobile Fleet.

GSM/GPRS/3G/4G/5G – Σύστημα επικοινωνίας

Μέσω αυτού εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη επικοινωνία των οχημάτων με το Κέντρο Ελέγχου. Για τη χρήση του Συστήματος είναι απαραίτητη η σύνδεση με δίκτυο παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Αισθητήρες συμβάντων και διασύνδεση της μονάδας

Οι τηλεματικές μονάδες διαθέτουν αναλογικές και ψηφιακές θύρες για τη διασύνδεση τόσο με αισθητήρες όσο και με το CAN-bus (πρωτόκολλο επικοινωνίας με τα συστήματα του οχήματος), εφόσον το όχημα διαθέτει τέτοιο σύστημα, προκειμένου να συλλέγουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν πληροφορίες, όπως π.χ. την στάθμη καυσίμων, τη μέτρηση της ταχύτητας και της απόστασης που διανύεται, τυχόν άνοιγμα πόρτας, τη θερμοκρασία του κινητήρα κ.λπ.

Σημεία – Κλειδιά του Συστήματος

epopteia1

Εποπτεία σε πραγματικό χρόνο

Με το Mobile Fleet οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία κίνησης των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, είτε με γραφική απεικόνιση αυτών πάνω σε ψηφιακούς χάρτες ή μέσω σχετικών αναφορών (reports), είτε με συνδυαστικό τρόπο απεικόνισης.

epopteia3
epopteia2
epopteia4

Αναφορές και Στατιστικά στοιχεία

  • To Σύστημα Mobile Fleet παρέχει ένα πλήθος ολοκληρωμένων αναφορών και στατιστικών στοιχείων κίνησης για κάθε όχημα ή ομάδα οχημάτων.
  • Οι αναφορές αυτές μπορούν να προσαρμοστούν σε μορφή ή περιεχόμενο άμεσα ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών.
  • Υπάρχει και η δυνατότητα όλες οι αναφορές του Συστήματος να εξάγονται σε μορφή pdf, η σε μορφή Excel, για περαιτέρω χρησιμοποίησή τους (εξαγωγή συμπερασμάτων, δημιουργία στατιστικών, παραγωγή διαγραμμάτων κ.λπ.)
anafora1
anafora2
anafora3
anafora4

Αποστολή Αναφορών

Τα δεδομένα μπορούν να αποστέλλονται μέσω ενημερωτικών email, για οποιαδήποτε αναφορά, σε όποιον κριθεί απαραίτητο.

Αποστολή Ειδοποιήσεων

Και ειδοποιήσεις για συμβάντα μπορούν να αποστέλλονται, όπου ζητηθεί με οποιαδήποτε μορφή και τρόπο.

Αποστολή Ειδοποιήσεων Από Τις Συσκευές

Είναι αδύνατη η αφαίρεσή της συσκευής από το όχημα και η τοποθέτησή της σε
άλλο, χωρίς να γίνει η καταγραφή της σχετικής ειδοποίησης

Απώλεια Τροφοδοσίας

Αποστολή στο Κέντρο μηνύματος (alarm), όταν αποσυνδεθεί (ή επανασυνδεθεί) ή υπάρξει απώλεια της κύριας τροφοδοσίας.

Αποστολή Σήματος

Στέλνει μήνυμα όταν αφαιρεθεί η δυνατότητα αποστολής σήματος από τις κεραίες.
mobile fleet reports
security fuel
simperifora odigou

Λήψη Σήματος

Στέλνει μήνυμα όταν αφαιρεθεί η δυνατότητα λήψης σήματος από τις κεραίες.

Δορυφορικό Σήμα

Στέλνει μηνύματα άμεσης ειδοποίησης (alerts) όταν χαθεί το σήμα των δορυφόρων.

Παραβίαση Κουτιού

Όταν το κουτί της συσκευής παραβιάζεται, αποστέλλεται alarm στο Κέντρο.

Πρόβλημα Κεραίας

Σε περίπτωση αποσύνδεσης ή παρεμπόδισης της κεραίας.

Πρόβλημα Καλωδίου

Σε περίπτωση θραύσης ή αποσύνδεσης του καλωδίου από τη
συσκευή και την κεραία (GPRS/GSM ή/και GPS).

Αποθήκευση Μηνυμάτων & Καταγραφή Γεγονότων

Τα συμβάντα καταγράφονται τοπικά και αποστέλλονται στο Κέντρο όταν αποκατασταθεί η επικοινωνία.
maps1

Αναλυτικό χαρτογραφικό υπόβαθρο

  • Το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών περιλαμβάνει χαρτογραφικό υπόβαθρο τόσο της Ελλάδας όσο και λοιπών χωρών.
  • Παρέχει πληροφόρηση για τις μεγαλύτερες πόλεις σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου με ονοματολογία των οδών και αριθμήσεις αυτών, για σημεία ενδιαφέροντος, για συγκοινωνιακούς κόμβους, για τις ακτογραμμές καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των διαχειριστών του Συστήματος.
  • Επιπρόσθετα είναι δυνατόν, για τη ρεαλιστικότερη απεικόνιση του χώρου όπου κινούνται τα οχήματα, να εμφανίζεται το ανάγλυφο της μορφολογίας του εδάφους μαζί με τα κτίρια και οτιδήποτε άλλο είναι ορατό από ψηλά
maps2
maps3
maps4

Προσδιορισμός γεωγραφικών ορίων

Το Σύστημα παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να ορίσει ζώνες στις οποίες είτε επιτρέπεται είτε απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων.

Οι περιοχές αυτές μπορούν να οριοθετηθούν με διάφορους τρόπους, δηλ. με κύκλο, τετράγωνο, ή πολύγωνο.

anafora paraviasis geografikon orion
geofencing

Κατά την παρακολούθηση της διαδρομής ενός ή περισσοτέρων οχημάτων στο χάρτη, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποια ή ποιες από τις οριοθετημένες αυτές περιοχές θα είναι εμφανής και μέσα σε αυτή να απεικονίζεται με διαφορετικό χρώμα η κίνηση των οχημάτων.

Παράλληλα, στατιστικά και άλλα στοιχεία που αφορούν την κίνηση των οχημάτων στις ζώνες αυτές καταχωρούνται σε ειδικές αναφορές (report).
Υπάρχει δυνατότητα με χρήση συγκεκριμένου URL, να παρουσιάζονται οι παραβιάσεις εντός ή εκτός, ενός ή/και περισσοτέρων γεωγραφικών ορίων, από ένα ή και περισσότερα οχήματα, για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη ζητηθείσα αναζήτηση.
Τα αποτελέσματα αυτών των αναζητήσεων παραβίασης, μπορούν να αποστέλλονται αυτόματα σε συγκεκριμένες ώρες σε κάθε ενδιαφερόμενο ή/και να δημιουργούνται αναφορές που θα αποστέλλονται με όποια μορφή ζητηθεί τη στιγμή που γίνονται οι παραβιάσεις.
connected truck telematics

Απεικόνιση πελατολογίου & Σημείων ενδιαφέροντος

Το Σύστημα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εισάγουν, μεμονωμένα ή συνολικά, τα σημεία ενδιαφέροντος που τους αφορούν, δηλ. πελάτες, προμηθευτές, σημεία ανεφοδιασμού κ.ά., προκειμένου να απεικονίζονται αυτά στον χάρτη και να μπορεί να παρακολουθείται η κίνηση των οχημάτων τους και να λαμβάνονται αναφορές σε σχέση με αυτά.

Τα σημεία ενδιαφέροντος μπορούν να κατηγοριοποιηθούν, π.χ. σε πελάτες, προμηθευτές, σημεία ανεφοδιασμού κλπ, ενώ οι χρήστες μπορούν να εμφανίζουν ή να αναζητούν ήδη καταχωρημένα σημεία γενικότερου ενδιαφέροντος (βενζινάδικα, φαρμακεία, νοσοκομεία, εκκλησίες κλπ).

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα μαζικής καταχώρησης σημείων ενδιαφέροντος, από στοιχεία που ήδη έχουν οι χρήστες, με οποιαδήποτε μορφή γραμμογράφησης.

Εναλλακτικά, η καταχώρηση αυτή μπορεί να γίνει αναγράφοντας τη σχετική διεύθυνση, που το Σύστημα θα τη μετατρέψει σε συντεταγμένες (geocoding), ή αντίστροφα θέτοντας τις συντεταγμένες των σημείων ενδιαφέροντος, τις οποίες το Σύστημα θα τις μετατρέψει στις αντίστοιχες διευθύνσεις (reverse geocoding).

shmeia endiaferontos
shmeia endiaferontos katogories
ΕΦΑΡΜΟΓΗ MOBILE FLEET
main image transportation hard market auto insurance
2048 16c798 02

Το Mobile Fleet της ACE-Hellas, σας προσφέρει όλες τις πληροφορίες διαχείρισης στόλου που χρειάζεστε